RO:KOST 2020
MENUER


I uge 41 går det løs når Roskildes restauranter dækker op til årets RO:KOST Madfestival!

Ønsker du at være først på nyheder kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her

Du kan se restauranterne og menuerne fra RO:KOST 2020

Comwell Roskilde –  Raadhuskælderen –  Herslev Bryghus – Herthadalen – Mumm –  Pipers Hus – Store Børs – Upstairs – Why food and Cocktails – Grundsmag – Scandic Roskilde Park

*

2 retter kr. 295,-

5 lokalt producerede fødevarer

*


Comwell Roskilde

Comwell Roskilde, har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Økologisk mel fra Mejnerts mølle, Økologiske svampe fra Tvedemose, Øko Kartofler fra Søris, Ølstykke, Krydderurter fra Grow Up Farm, Ringsted, Rødder fra brogaarden, Lammefjorden, Lindehonning fra bierne på Comwell Roskilde slynget af biavler Hans-Erik Germuth

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Ørred fra Musholm, med porre, honning glaserede rødbede, urte beurreblanc og krydder urter fra Grow up, serveret med Brød og økologisk smør

*
Hovedret
*
Velfærdskylling fra Rokkedahl, farseret med Økologiske svampe fra Tvedemose og krydderurter fra haven, serveret med variation af gulerødder, hønseskysauce tilsmagt Høost og økologiske kartofler fra Søris
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Comwell Roskilde på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag.

BEMÆRK SØNDAG MULIGHED FOR FROKOSTMENU


Herslev Bryghus

Herslev Bryghus har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Birthesminde, Østagergaard, Stensbølgård, Herslev Bryghus og Kattinge Kraut.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Græskar fra Stensbølgård og gris fra Birtesminde på grønkålsbund m/syltede rødløg, grøn fra Stensbølgård og hjemmebagt surdejsbrød.

*
Hovedret
*
Knust kartoffel m/grøn chillisause, kartofler fra Stensbølgård. Bøf Stroganoff á la Herslev Bryghus, oksekød fra Østagergård, Sprød kålsalat, kål fra Stensbølgård m/kimchi fra Kattinge Kraut, æbler og valnødder i ølsirup, fra Herslev Bryghus.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Herslev Bryghus på følgende dage i uge 41: onsdag, torsdag og fredag.


Raadhuskælderen

Restaurant Raadhuskælderen har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Snoremark, Legro gartneri, Søegaard Gartneri, Møllehøj, Herslev Bryghus, Biavler Hans-Erik Germmuth, Svanholm gods.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Bagt sandart med muslingesauce tilsmagt med kvanmjød, blåmuslinger fra Isefjorden; kvanmjød fra Snoremark. Hertil røget agurk, agurker fra Søegaard Gartneri, syltet rødløg samt sprød blomkål, rosenkål og grøn skovsyre, grøn skovsyre fra Legro Gartneri.

*
Hovedret
*

Helstegt kalvefilet fra Himmerland Sauteret grønkål, valnøddebrud og røde æbler, æbler fra Møllehøj Sort:Elstar, bagte rødbeder med øleddike og honning, øleddike fra Herslev Bryghus; honning fra biavler Hans-Erik Germuth, hokkaido græskarsauce, græskar fra Svanholm Gods, kartoffelkroketter og merian, merian fra Legro gartneri.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Raadhuskælderen på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Pipers Hus

Pipers Hus har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Æbleriget, Grennessminde, Dyssegården, Herslev Bryghus, Mannerupgård og Ryttergården.

RO:KOST MENU

*
Hovedret
*
Appelsin-Porter braiseret Dyssegårdsgris, porter fra Herslev Bryghus. Serveres med æble/nøddekompot, æbler fra Æbleriget, knuste kartofler fra Ryttergården og sprød kål samt kraftig sky. Kål, porre og krydderurter fra Greenssminde.

*
Dessert
*
Mazarinkage med sprødkant, på æblekompot samt kanelis.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Pipers hus på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og Søndag.


Grundsmag

Grundsmag har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Tvedemose, Søren Wiuff, Æbleriget, Dansk Tang og Søris.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Spyd med grillet oksehjerte, svampe fra Tvedemose og løg hertil salat af krydderurter fra Søren Wiuff og æbler fra Æbleriget samt peberrod.

*
Hovedret
*
Skindstegt Kulmule , med græskar fra Søris, brændt blomkål fra Stensbølgård, sprød sukkertang fra Dansk Tang og ristede hasselnødder.

VEGETARISK – her udskiftes oksehjerte med græskar
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Grundsmag på følgende dage i uge 41: Tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Upstairs

Restaurant Upstairs 
har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter:
Svanholm Gods, Stig Oddershede, Hegnsholt,  Honning fra Hanbi og æblecider fra Snoremark.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Hjemmerøget laks m/pocheret æg fra Hegnsholt , sprøde salater & æbler.

*
Hovedret
*
Variation af lam fra Stig Oddershede m/bagte rødbeder, bagt i honning fra Hanbi og æblecider fra Snoremark, grønt & stegte kartofler, hertil lammesky, alt grønt fra Svanholm Gods.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Upstairs på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Store Børs

Store Børs har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Søtoftes have, Gløvermosegaard, Snoremark, Strandlyst, Øllingegård.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Smørpocheret, smør fra Øllingegård, hvid fisk fra danske farvande, byens glatteste kartoffelmos, kartofler fra Strandlyst, stegte syltet og frosset løg, syltet i Mjød fra Snoremark. Løg og kartofler fra Søtoftes Have i Ringsted.

*
Hovedret
*
Sprødstegt lammeterrin m. gulerodspuré, løgkompot og blancheret gulerødder, pommes fondant, Lam fra Gløvermosegård i Kr. Skensved, Løg og gulerødder fra Søtoftes Have i Ringsted.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Store Børs på følgende dage i uge 41: Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

BEMÆRK FROKOST SERVERING ALLE DAGE


WHY Food and Cocktails

WHY Food & Cocktails har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Herslev Bryghus, Danske frilandssnegle, Dyssegården, Skyttegårdens Østerhatte, Søegaard gartneri, Grennessminde.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Kartoffel suppe smagt til med kokos creme og ingefær samt tempura snegle, Tempura indeholder øl fra Herslev Bryghus og snegle fra Danske Frilandssnegle.

*
Hovedret
*
Skiver af marineret nakkefilet fra Dyssegaarden, asian style med en hjemmelavet teriyaki serveres med sauteret svampe, svampe fra Skyttegårdens Østerhatte, og hjemmelavet syltet agurker, agurker fra Søegaard gartneri samt klassiske hvide jasmin ris dampet i citrongræs.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på WHY Food and Cocktails på følgende dage i uge 41: Tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

BEMÆRK MULIGHED FOR FROKOST SEATING


Herthadalen

Restaurant Herthadalen serverer i år en RO:KOST menu med følgende producenter: HerthaMarken, Ledreborg Skov, Godis grønt, Østagergaard/Mejnerts mølle, Hegnsholt, Birthesminde, Olsens, Vibevadgaard, Hanbi, Mannerup møllegaard og Mørk kaffe.

RO:KOST MENU

SURPRICE : Skovsnack v/ankomst

*
Forret
*
Svampe consomé / bøgehatte / confiteret æggeblomme / perler af æble / skovsyre
Hertil rustik brød og pisket smør.

*
Hovedret
*
Øko, glad gris / stegte vinterkål / syltet sennepskorn / persille puré / “sows” m/bær lavet på æblecider.
Kartofler / salat fra Herthamarken.

*
2 retter kr. 295,-

Mulighed for tilkøb af dessert
Æble-tarte tatin / Vanilje / blød is

(vælges som tillæg ved billetkøb– 85,- pr. person)

I år kan du spise RO:KOST på Herthadalen på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag.


Restaurant Mumm

*Bemærk*: Der kan max bookes 8 billetter til Mumm

Restaurant MUMM har sammensat sin RO:KOST menu med følgende produkter: Lam fra Vibygård i Viby,  Hø fra Hegnsholt i Lejre, Knoldselleri & estragon fra Stensbølgård i Kyndeløse, Æbler fra Olesen Frugt i Lejre, Porrer fra Møllehøj i Søsum, Honning fra Germuth´s Biavl i Roskilde, Mask fra Herslev Bryghus i Herslev.

RO:KOST MENU

*
Hovedret
*
Bryst af lam Vibygård med salvie fra Mumm´s køkkenhave
Bagt & syltet knoldselleri Stensbølgård med høaske Hegnsholt
& sensommer porer Møllehøj i vinaigrette med stikkelsbær

*
Dessert
*
Bagt æble Olsens Frugt med hvid chokolade, honning Germuth´s Biavl, estragon Stensbølgård, sprød havre & æble- yoghurtis
Til menuen følger vores hjemmebagte maltbrød med mask fra Herslev Bryghus.
*
2 retter kr. 295,-

I år kan du spise RO:KOST på Restaurant Mumm på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

BEMÆRK FROKOST TILBUD SØNDAG


Scandic Roskilde Park

Scandic Roskilde Park har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Kirstens have ved Domkirken, Ejlif Larsns bistader, Grow up farm, Tvedemose, Søris og Grambogaard.

RO:KOST MENU

*
Forret
*
Rimmet torsk fra Strandby fisk Figner fra Kirsten have ved Domkirken, marineret i honning fra Ejlif Larsens bistader i Roskilde Ring. Sprød økologisk bacon fra Fuglebjerg , krydderkarse fra Grow up Farm i Ringsted.

*
Hovedret
*
Kalvemørbrad fra Grambogaard, stegte kaiserhatte og portobellosvampe  fra Tvedemose, rosenkålsblade og kartoffel timbale fra Søris.
*
2 retter kr. 295,-

Book et værelse

Ønsker man et værelse i forbindelse med sin middag, så kan man skrive til roskildepark@scandichotels.com og vedhæfte sin ordrebekræftelse på RO:KOST middagen, mulighed for overnatning torsdag – lørdag.

Specialpris 745,- pr. dobbeltværelse.

I år kan du spise RO:KOST på Scandic Roskilde Park på følgende dage i uge 41: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Roskilde Kommune Logo VisitRoskilde Logo