RO:KOST MENUER


I uge 41 går det løs når Roskildes restauranter dækker op til årets RO:KOST Madfestival!

Comwell Roskilde –  Raadhuskælderen –  Herslev Bryghus – Herthadalen – Mumm –  Pipers Hus – Store Børs – Upstairs – Why food and Cocktails – Grundsmag

*

2 retter kr. 250,-

Minimum 5 lokalt producerede fødevarer

*


Comwell Roskilde

Comwell Roskilde har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Grønholtgaard, Legro, Mejnerts Mølle, Comwells egen lindehonning, Søris, Brogaarden og Tvedemose Champignon.

RO:KOST MENU

*
Forret

Brogaarden Rødbede tatar med torsk, persillemayo, sprøde skozonerrødder og krydderurtesalat med krydderurter fra Legro dertil friskbagt brød med økologisk mel fra Mejnerts Mølle og økologisk smør

*
Hovedret

Grambogaard oksefilet med økologiske svampe fra Tvedemose, græskar fra Grønholtgaard og gulerødder glaseret i lindehonning og rosmarin dertil og oksesky kartofler fra Søris

2 retter kr. 250,-

I år kan du spise RO:KOST på Comwell på følgende dage i uge 41: tirsdag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.


Herslev Bryghus

Herslev Bryghus har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Birthesminde,  Østagergaard, Stensbølgård, Herslev Grønvirke og Herslev Bryghus.

Forret:

Æggestand med dansk tang,
spegeskinke fra Birthesmindeog chilirugkiks fra Østagergård

Hovedret

Saltbagt selleri fra Stensbølgaard med terrine af Angus fra Østagergård,
Stensbølsgaards kål marineret i øleddike fra Herslev Grønvirke med purpurhvedekerner i Herslev Bryghus æbleøl. Dertil hjemmebagt hvedebrød med hvede fra Østagergårds mølleri.

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Herslev Bryghus på følgende dage i RO:KOST ugen: onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Raadhuskælderen

Restaurant Raadhuskælderen har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Dyssegården, Danske Frilandssnegle, Øllingegård, Legro, Svanholm Gods, MikroFlora, pærer og æbler fra Raadhuskælderens egen have.

RO:KOST MENU

*
Forret

Bagt laks, serveres med røget hollandaiseskum, sneglekaviar fra Danske Frilandssnegle sprøde æbler fra egen have jordskokkechips, dild, og MikroFlora citronspirer

*
Hovedret

Grillet royal steak, serveret med pastinakpuré fra Svanholm Gods sprød bacon fra Dyssegården smørsauteret rosenkål, Økologisk smør fra Øllingegaard syltet og brændt skalotteløg fra Svanholm Gods pæresauce, med pærer fra egen have krydderurter fra Legro Gartneri kartoffelmos med Hokkaido græskar fra Svanholm Gods

*
2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Raadhuskælderen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Pipers Hus

Pipers Hus har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Æbleriget, Grennessminde, Dyssegården og Ryttergården.

RO:KOST MENU

*
Forret

Rødbedecarpaccio fra Grennessminde serveret med torsk i marinerede urter fra Grennessminde
hertil sprød bacon og creme af æbler fra Æbleriget og peberod fra Grennessminde

*
Hovedret

Farseret kyllingebryst fra Dyssegården m/ rosmarin og salvie Grennessminde
hertil smørstegte efterårskål fra Grennessminde, brombær-glace og persille kartofler Ryttergården

*Mulighed for Vegetar Menu 
(Vælges som tilkøb ved billetkøb)

Forret

Rødbedecarpaccio fra Grennessminde serveret med gedeost, salat og balsamico-glace.

Hovedret

Urtefarseret aubergine på en bund af smør ristede efterårskål fra Grennessminde hertil persillekartofler fra Ryttergården og sauce af urter fra Grennessminde

*

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Pipers Hus på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og Søndag.


Grundsmag

Til årets RO:KOST benytter Grundsmag følgende lokale producenter: Mejnerts Mølle , Øllingegård, Hegnsholt, Herslev Bryghus, Søris, Lammefjorden og havtorn fra Himmelev.

Forret:

Korn fra Mejnerts Mølle vendt med efterårets svampe, fløde og ost fra Øllingegård samt frisk krydderurtesalat

Hovedret:

Økologisk gris fra Hegnsholt braiseret i Herslev Bryghus Landøl serveret med bagt hokaido fra Søris, puré af lyse rodfrugter fra Lammefjorden, sprød grønkål og sauce med havtorn fra Himmelev

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Grundsmag på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Upstairs

Restaurant Upstairs har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Hanbi, Öxneholm, Slagter frimann, Svanholm Gods, Musicon Mikrobryggeri og Snoremark.

Forret:

Spegeskinke fra Slagter Frimann/m sprød æblesalat med æbler fra Snoremark med honning marinade fra Hanbi

Hovedret:

En go glad gris svinebryst fra Öxneholm brasseriet i øl fra Musicon Mikrobryg /m bagte rodfrugter, hokaido pure bagt kartoffelmos, alt grønt fra Svanholm Gods og sky sauce

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Upstairs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Store Børs

Restaurant Store Børs har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: La Treccia, Grow Up Farm, Slagter Mogens, Østagergård. Hegnsholt, Mannerup Møllegård og Gårdbutikken Hyldemarken.

Forret

Frisk ost fra La Treccia – mikrourter fra Grow Up Farm – Sichuanbeber

Hovedret

En Schnitzel af kalvekød fra Slagter Mogens – korn fra Østagergård, æg fra Hegnsholt og mælk fra Mannerup Møllegård og serveret med pommes af Bintji-kartofler fra Gårdbutikken Hyldemarken. På toppen et drys peberrodssne

2 retter kr. 250, –

Du kan spise på Store Børs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag


WHY Food and Cocktails

WHY sammensætter sin menu til årets RO:KOST med følgende producenter: Davids have, Hegnsholt, Kuberts Fisk, Legro, og Boserup skov.

Forret

Sprød Pigvar fra Kuberts fisk vendt i hjemmmetlavet tempura dej. Salat af stegte majs med fennikel fra Davids have, dild, forårsløg fra davids have og tilsmagt med citronskal.

Hovedret

Pho vietnamesisk nudelsuppe, fond lavet af høns fra Lejre Hegnsholt toppet op med kylling fra Hegnsholt samt krydderurter af persille og ærtespire fra Davids have og koriander skud fra Legro.Dertil serveres en smagsprøve fra det nye lokale bryggeri Thyras Bryg

2 retter kr. 250,-  Vin/cocktail menu kr. 150

*Mulighed for menu som Pesche-tar udgave
(Vælges ved billetkøb)

Du kan spise på WHY Food and Cocktails på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.


Herthadalen

Restaurant Herthadalen serverer i år en RO:KOST menu med følgende producenter: Søtofte Jordbrug, HerthaMarken, Mannerup Møllegård, Mejnerts Mølle, D’øl og Østagergaard

RO:KOST MENU

Rodfrugtsnacks v/ankomstk
*
Forret

“Smagsprøver fra Nationalparken”

Kål fra HerthaMarken, pocheret æg fra Søtoftes jordbrug – ”sows” af fløde fra Mannerup Møllegård på røget hø m/ brunet smør
Ørredtatar med fritteret kerner fra Mejnerts Mølle
Kyllingechips fra Søtoftes jordbrug med urtecreme fra HerthaMarken
m/ Rustikt Snobrød på mel fra Østagergaard og pisket smør

*
Hovedret

Ølbraiseret (D´øl) Øko. Glad gris, knoldselleri & syltet sager m/ grov rodfrugtekompot (Alt grønt m.m. fra HerthaMarken)

*
2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Herthadalen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag


Restaurant Mumm

Restaurant Mumm har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Katrineberg Gård, Byrial, Germuth´s Biavl, Stensbølgård, Copenhagen Goat Milk, Møllehøj og Herslev Bryghus.

RO:KOST MENU

*
Hovedret

Langtids tilberedt gris fra Katrineberg Gård
Bagt & glaseret rødbede Stensbølgård med aroniabær fra Byrial
& marineret gedeost fra Copenhagen Goat Milk
Spidskål & urter fra Stensbølgård

*
Dessert

“Råkost 2019 # Gulerod som dessert”
Gulerødder fra Møllehøj, honing fra Germuth´s Biavl, estragon fra Stensbølgård & cream cheese is.
Til menuen følger vores hjemmebagte brød med mel og mask fra Herslev Bryghus

*
2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Mumm på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Roskilde Kommune Logo VisitRoskilde Logo