RO:KOST MENUER 2018


Her kan du få et overblik over restauranternes 2 -retters RO:KOST menuer


Comwell Roskilde

I år serverer Comwell Roskilde en RO:KOST menu med følgende producenter: Grøntholtgaard, Legro, Mejnerts Mølle, Comwells egen lindehonning, Søris, Rønnely, Slagtergården i Holbæk og Tvedemose Champignon.

Forret:

Svampe-bruschetta med økologiske svampe fra Tvedemose, på grillet brød bagt på mel fra Mejnerts mølle. Dertil fjordskinke fra Slagtergården og krydderurtesalat fra Legro.

Hovedret

Dansk Hereford okse med græskar fra Grøntholtgaard og rødbeder fra Rønnely, glaseret i honning dertil oksesky med brombær og kartofler fra Søris

2 retter kr. 250,-

I år kan du spise RO:KOST på Comwell på følgende dage i uge 41: mandag, tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.


Herslev Bryghus

Herslev Bryghus har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Birthesminde, Friis-Holm,  Østagergaard, Stensbølgård, Herslev Grønvirke og Herslev Bryghus.

1. omgang

Græskar m sprødt grønt fra Stensbølsgård og brødknas fra Østagergård

Kalvesuppe fra Herslev Bryghus m grove grønsager fra Østagergård

Svinebryst fra Birthesminde i æble øl sirup fra Herslev Bryghus med rødbedechutney fra Herslev Grønvirke

2. omgang

Fladbrød fra Østagergård med gedeost, æble & rucula

Friis Holm Chokolademousse m knas & bær

2 retter kr. 250,- / Ølmenu 6 øl kr. 195

Du kan spise på Herslev Bryghus på følgende dage i RO:KOST ugen: onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


Raadhuskælderen

Raadhuskælderen serverer deres RO:KOST menu med råvarer fra følgende lokale producenter: Dyssegården, Hanbi, Legro, Møllehøj, Ryttergården og Svanholm Gods og pærer fra Raadhuskælderens have.

Forret

Spicy hokkaidogræskar suppe med græskar fra Svanholm Gods med ingefær og chili, æbler fra Møllehøj vendt i honning fra Han-Bi og citronsaft, ristede græskarkerner samt drænet yoghurt fra Øllingegaard Mejeri

Hovedret

Skiver af helstegt kalveculotte med pærechutney af pærer fra egen have, citrusbagte gulerødder, råsyltede rødbeder og selleriskum fra Svanholm Gods, kartoffelkage med bacon fra Dyssegården og purløg samt timianglace med timian fra Legro Gartneri.

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Raadhuskælderen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

UDSOLGT


Pipers Hus

Pipers Hus serverer deres RO:KOST menu med råvarer fra følgende lokale producenter: Mejnerts Mølle, Grennessminde, Gløvermosegaard og Valnøddelund.

Forret:

Cremet Grennessminde græskar suppe med sprød Gløvermosegaard bacon og Grennesminde blomster. Hertil hjemmebagt brød med mel fra Meiners Mølle.

Hovedret:

Braiseret skinkesteg fra Gløvermosegaard med en tomat-salvie compot, anrettet på en symfoni af smørdampet kål fra Grennessminde.

Hertil mast kartoffel fra Valnødlund med krydderurtesmør.

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Pipers Hus på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.


Restaurant Moehr

Til årets RO:KOST benytter Moehr følgende lokale producenter: Kiselgården, Mogens Slagter i Holbæk, Dyssegården, Troldbakkegård og urter sanket af Moehr i Boserup skov.

Forret:

Tatar af oksehøjreb fra Mogens Slagter, syltet grillet asier, bagte porre, syltet små porre fra Kiselgården, ramsløg fra Boserup Skov, persille & malt

Hovedret:

Gris fra Dyssegården grillet & glaceret i æblejuice fra Troldbakkegård, grydestegt blomkål, fermenteret hvidløg og sauce af charcuteri & peber

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Moehr på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.



Upstairs

Restaurant Upstairs har sammensat sin RO:KOST menu med følgende producenter: Den lokale torvehandler, Isefjorden, Slagterfrimann, Svanholm, Musicon Mikrobryggeri og Snoremark.

Forret:

Porcheret lyssej m grønt fra den lokale torvehandler, & muslinge beurre blanc fra Isefjorden

Hovedret:

Variantion over Slagter Frimanns skov-gris, bl.a. brasiseret bov m/øl fra Musicon Mikrobryggeri m/ årstidens grønt fra Svanholm & glasserede æbler fra Snoremark.

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Upstairs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.



Store Børs

Restaurant Store Børs serverer deres RO:KOST menu med råvarer fra følgende lokale producenter: La Treccia, Stensbølgård, Søren Wiuff, Egebjerggård og Hyldemarken.

Forret

Burrata La Treccia – blomkål fra Stensbølgård – frisk hamp fra Søren Wiuff

Hovedret

Skaftkotelet fra Egebjerggård – kartoffel & blommer fra Gårdbutikken Hyldemarken

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Store Børs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.



Why food & Cocktails

WHY sammensætter sin menu til årets RO:KOST med følgende producenter: Den lille Gårdbutik, Hornbeer, Kuberts Fisk, Legro, Lærkehøj og Søris.

Fiskefrikadelle ala fusion//

*Forretten kan også serveres i en vegetarisk version.

Efterårsrulle med torskefars fra Kuberts Fisk m.rød spidskål, kartofler knoldselleri, Ingemarie æbler fra Den lille Gårdbutik. Serveres på bund af sprød salat og toppet op med en ananas/sød chilisauce og krydderurter fra Legro.

Hele Svineriet i marinaden//

Frilands økologisk svin fra Den Lille Gårdbutik sauteret med friske ingredienser fra det vietnamesiske køkken. Dryslet med en glace af økologisk honning fra Lærkehøj og mørk romstout fra Hornbeer.

 Fried rice med gulerødder fra Søris. Syltede rødløg fra Den lille Gårdbutik, persille samt koriander.

*

VEGETARISK:

Buddha KOST// Vegetarisk

Blanceret rosenkål, Glace af honning og mørk romstout øl fra Hornbeer

 Fried rice med gulerødder fra Søris. Syltede rødløg fra Den lille Gårdbutik, persille samt koriander.

2 retter kr. 250,-  Vin/cocktail menu kr. 150

Du kan spise på WHY på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.



Gershøj Kro

For første gang er Gershøj Kro med i RO:KOST Madfestival! Vi er stolte af at kunne præsentere følgende producenter, som Gershøj bruger i deres RO:KOST menu: Hegnsholt Hønseri, Stensbølgård, Møllegården, Herslev bryghus og selvplukkede havtorn ved Kyndby.

Hovedret:

Duet af kylling fra Hegnsholt Hønseri serveret Pommes Fondant, sauce Supreme, saute af svampe, efterårskål samt urter fra Stensbølgård.

Dessert:

Hjemmelavet iscreme af råmælk fra Møllergården, brud af mazarin. Serveret med havtornkompot af selvplukkede havtorn ved Kyndby og sirup lavet af rugøl fra Herslev Bryghus.

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Gershøj på følgende dage i RO:KOST ugen: onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

UDSOLGT


Herthadalen

Restaurant Herthadalen serverer i år en RO:KOST menu med følgende producenter: Søtofte Jordbrug, Ledreborg Slot, Assers Mølle, Roskilde fjord, Mejnerts Mølle, Herslev Bryghus og Herslev Grønvirke

Forret:

Smagsprøver fra det Lokale & Nationalparken:

*Rødbedetatar fra Søtofte Jordbrug m/ trøffelknas

*Gravad fasan fra Ledreborg Slot m/ mørke bær fra Assers Mølle

*Fiskesticks fra Roskilde Fjord m/ spinatmayo

Hertil snobrød bagt på mel fra Mejnerts Mølle m/ marvsmør

Hovedret:

*Vilde ænder fra Ledreborg Slot m/ beder & blommer fra Assers Mølle & ”sows” lavet med Herslev øl / Herslev Grønvirke

Hertil bitter efterårssalat og knuste rødder fra Søtofte Jordbrug

2 retter kr. 250,-

Du kan spise på Herthadalen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag

UDSOLGT


Restaurant Mumm

I år serverer Mumm en RO:KOST menu med følgende producenter: Dyssegården, Olsens Frugt, Stensbølgård, Assers Mølle, Herslev Bryghus og Øllingegård.

Hovedret:

Mørbrad af gris fra Dyssegården med salvie & brunet smør

Bagt selleri & karamelliserede løg fra Stensbølgård, æbler i kompot fra Olsens Frugt

Dertil brød med mel fra Herslev Bryghus og smør af mælkeprodukter fra Øllingegård

Dessert

Lun rug fra Herslev Bryghus med mælkeis & hvid chokolade skum

Brombær fra Assers Mølle som sylt & ristede hvedekerner

2 retter kr. 250,- / Vinmenu 2 glas kr. 175

Du kan spise på Mumm på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

UDSOLGT

Roskilde Kommune Logo VisitRoskilde Logo