RESTAURANTER RO:KOST 2019

Nedenfor kan du få et overblik over de Roskilde restauranter, som deltager i dette års madfestival. Det er vores RO:KOST restauranter, som sørger for at de lokale råvarer kommer fra jord til bord, så vi alle kan få smag for det nære.


Pipers Hus

Roskilde Bypark
Frederiksborgvej 21
4000 Roskilde
46 36 56 96
www.pipershus.dk

Du kan spise på Pipers Hus på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

*Bemærk*: Når du har bestilt billetter til Pipers Hus, skal du kontakte restauranten for at blive seatet på det tidspunkt der passer dig i det angivne tidsrum 17.00 – 20.00

Pipers Hus ligger midt i naturskønne omgivelser i Byparken, Roskildes grønne oase. Restauranten byder på god og ærlig mad, lavet fra bunden og med masser af kærlighed.

Fra Pipers Hus’ stemningsfulde lokaler kan du også nyde udsigten over den smukke Roskilde Fjord.

”Jeg synes RO:KOST er en fantastisk idé. Vi har så mange gode restauranter i Roskilde, og vi har virkelig noget at være stolte af her i byen. Med RO:KOST Madfestival får vi vist både lokale borgere og byens gæster, at Roskilde rykker på madområdet”, siger ejer af Pipers Hus Peer Seipelt.Restaurant Raadhuskælderen

Fondens Bro 3
4000 Roskilde
46 36 01 00
www.raadhuskaelderen.dk

Du kan spise på Raadhuskælderen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. 

Mandag – lørdag: Kl. 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 eller kl. 19.30

Restaurant Raadhuskælderen ligger under Roskildes Gamle Raadhus – 50 meter fra Roskilde Domkirke, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Frokostkortet byder på lækkert dansk smørrebrød, mens aftenmenuen blandt andet står på grillretter fra lavastensgrill, dagens fiskeret og a la carte.  ”Jeg synes det er sjovt, og derfor er det også et område vi er forvejen har fokus på i forhold til vores generelle menukort”, siger Jeanette Dalsgaard ejer af Restaurant Raadhuskælderen.

 Store Børs

Havnevej 43,
4000 Roskilde
46 32 50 45
www.store-bors.dk

Du kan spise på Store Børs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Mandag – torsdag: Kl. 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 eller 19.30

Fredag: Kl: 17.30, 18.30, 19.00 og 19.30

I køkkenet på Restaurant Store Børs på Roskilde Havn er de lokale råvarer i fokus året rundt. Når køkkenchef Emanuel Piazzoli sammensætter den daglige såvel som den månedlige oplevelsesmenu er det med udgangspunktet ”Hvad kan jeg få af friske råvarer herfra?” Kvaliteten skal være i orden, for alt bliver brugt på Store Børs.

Er de friske råvarer i overflod, bliver de fermenteret, syltet, saltet eller på anden vis gemt til overraskelser, når sæsonen ikke byder på så stort et udvalg. Store Børs dyrker samarbejdet med de lokale producenter året rundt og byder igen i år RO:KOST-gæsterne velkommen til en oplevelse, hvor nye lokale leverandører er på menuen.

Leverandører som køkkenchefen og hans køkkenpersonale har besøgt, for samarbejdet mellem restauranten og leverandørerne er centralt, når der udvælges produkter til menuer.

 
 


Restaurant Upstairs

Skomagergade 4 1. sal
4000 Roskilde
46 35 19 00
www.upstairs-roskilde.dk

Du kan spise på Upstairs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag

*Bemærk*: Når du har bestilt billetter til Upstairs, skal du kontakte restauranten for at booke et bord til det tidspunkt der passer dig i det angivne tidsrum 17.00 – 21.00

Restaurant Upstairs ligger smukt, lyst og venligt på 1. sal lige ved Stændertorvet i Roskilde og ejes og drives af Niels Hansen og Susanne Larsen, som begge har mange år i restaurationsbranchen bag sig. Køkkenet arbejder altid med friske råvarer, som købes hjem fra dag til dag. Bøfferne steges på grill, og restauranten rører selv isen og bager frisk brød hver dag.

”Vi har været med alle årene, og synes det er rigtig godt initiativ, hvor vores elever bliver udfordret med nye og spændende råvarer”, Niels Hansen ejer af Restaurant Upstairs

 WHY Food & Cocktails

Ringstedgade 28B
4000 Roskilde
45 88 34 19 00
www.whyfoodandcocktails.com

Du kan spise på WHY på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag

Tirsdag – torsdag: Kl. 17.00, 18.00, 19.00 og 20.00

Fredag – Lørdag: Kl. 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00

Søndag: Kl: 17.00, 18.00, 19.00 og 20.00

WHY Food and Cocktails er et af Roskildes nye spisesteder. Det har sin beliggenhed i det tidligere Gimle spillesteds lokaler, hvor autentisk indretning, gastronomiske oplevelser og friske cocktails mødes. Hos WHY Food and Cocktails kan man opleve, hvordan nordiske råvarer møder asiatiske traditioner i en moderne sammensætning og giver noget for enhver smag; Vegetar eller bøf-elsker? – de mindre sammensatte retter gør det muligt for dig som gæst at kombinere som du ønsker og kan deles rundt om bordet.Herslev Bryghus

Kattingevej 8
4000 Roskilde
46 40 18 07
www.herslevbryghus.dk

Du kan spise på Herslev Bryghus på følgende dage i RO:KOST ugen: onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Onsdag – Lørdag: kl. 18.30

Det økologiske gårdbryggeri Herslev Bryghus i den idylliske landsby Herslev i Nationalpark Skjoldungernes Land lige uden for Roskilde brygger øl af gårdens eget økologiske korn. Som smagsgivere til øllet bruges råvarer fra bryghusets samarbejdspartnere på Herslev-egnen, fx mirabeller, kirsebær, birk og hø.

Til årets RO:KOST-middag, som gæsterne vil få serveret ved langborde i den hyggelige gårdbutik, bruges kød, grønt og korn fra de lokale producenter, som vanligt leverer råvarer til bryghusets køkken.

”Vi skal hele tiden arbejde på at skabe forbindelse mellem lokale producenter og forbrugerne, og i det perspektiv er RO:KOST et rigtig godt initiativ, der giver os muligheden for at vise samarbejdet mellem producenter og restauranter frem”.Comwell Roskilde

Vestre Kirkevej 12
4000 Roskilde
46 32 31 31
www.comwellroskilde.dk

Du kan spise på Comwell på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Tirsdag – torsdag: Kl. 19.00

Fredag – lørdag: Kl. 18.00 eller 19.30

Søndag: Kl: 18.00

Med udsigt over Roskilde Fjord, egne bistader og nu også frugtplantage er et besøg hos Comwell Roskilde og deres køkken en oplevelse værd. Her står Rasmus Rasmussen i spidsen med fokus på lokale råvarer og ærlig mad samt dygtige og professionelle kokke.

Restauranten bruger kun de bedste råvarer, og menuerne er sammensat efter årstidernes skiften. Comwell Roskilde samarbejder med den lokale biavler, som passer bistaderne og leverer årligt 250kg honning til køkkenet. Den store krydderurtehave og deres egen høst i skoven af urter og ramsløg sætter prikken over i’et;

“For mig er ærlig mad, at man ved, hvor tingene kommer fra” siger køkkenchefen, Rasmus Rasmussen, som tidligere har vundet verdensmesterskabet for konferencekokke.

 Herthadalen

Slangealléen 1
4320 Lejre
46 48 01 57
www.herthadalen.dk

Du kan spise på Herthadalen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag

Mandag – Fredag: Kl. 17.30, 18.30, 19.30 eller kl. 20.00

Søndag: Kl: 17.30, 18.30, 19.30 og 20.00

For enden af Nordeuropas længste allé, som er en del af Ledreborg Gods, ligger Restaurant Herthadalen smukt gemt i skoven i Sjællands første nationalpark Skjoldungernes Land.

Nærhed og bæredygtighed ligger Herthadalens restauratør, Mikkel Jerger, nært, og derfor får de deres råvarer fra lokalområdet, Herthadalens egen urtehave og på Mikkels svampe- og ramsløgture i den omkringliggende skov. Desuden anvendes dyrene ‘from nose2tail’ – fra snude til hale – så man undgår madspild.

Det lokale er langtfra fremmed for herthadalen. Tværtimod er der få steder i Danmark, som kan bryste sig af så et vellykket fokus på jord til bord som Herthadalen, hvor man tilstræber at høste så mange råvarer som muligt i restaurantens egen nærhed; ”Jeg er selv vild med at spise inde i København, hvor jeg bor til dagligt, og selvfølgelig bliver man i Roskilde inspireret af strømningerne inde i hovedstaden, alt andet ville være uundgåeligt”, fortæller Mikkel Jerger.


Restaurant Mumm

Karen Olsdatters Stræde 9
4000 Roskilde
46 37 22 01
www.mummroskilde.com

Du kan spise på Mumm på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag

Mandag – Lørdag: Kl. 17.30 eller kl. 20.00

Pia og Kenneth Kmiecik ejer Restaurant Mumm, som har eksisteret siden 2000. I en af de ældste sidegader i hjertet af Roskilde finder man den lille, intime og eksklusive restaurant, hvor der i køkkenet arbejdes med gode danske råvarer – lokale og årstidsrelaterede.

Restaurant Mumms menukort er inspireret af det moderne nordiske, franske og spanske køkken og hos Restaurant Mumm bliver der kredset om og for ingredienser, oplevelsen og gæsten;

Et godt måltid er en del af en livsform og ikke blot noget man sætter på bordet. At huske hinanden på at glæden ved at spise og drikke er en del af vores kultur. At opmuntre til madlavninger at værne om livets små glæder.”

 


Grundsmag

Stændertorvet
4000 Roskilde
23 45 67 63
www.grundsmag.dk

Du kan spise på Grundsmag på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag

Tirsdag – Lørdag: Kl. 17.30, 18.00 eller 18.30

Grundsmag spisehus og madskole slår dørene op i nye lokaler på Stændertorvet 1. sept. 2019. I spisehuset bliver der serveret hverdagsmad og brunch som tilberedes fra bunden af økologiske råvarer.

Grundsmag er inspirerede af det dansk og franske køkken. Grundsmag giver de gode gamle klassikre et moderne grønt tvist og de er vilde med at bruge råvarer i sæson og meget gerne fra lokale producenter.

Derfor giver det også god mening at de deltager i årets lokale madfestival RO:KOST.

 


 

Roskilde Kommune Logo VisitRoskilde Logo