RESTAURANTER RO:KOST 2020

I løbet af de kommende dage vil årets restauranter blive offentliggjort. Senere vil billetter til årets RO:KOST madfestival blive sat til salg.
Ønsker du at være først på disse nyheder kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her

 

Nedenfor kan du få et overblik over de Roskilde restauranter, som deltager i sidste års madfestival. Det er vores RO:KOST restauranter, som sørger for at de lokale råvarer kommer fra jord til bord, så vi alle kan få smag for det nære.


Pipers Hus

Roskilde Bypark
Frederiksborgvej 21
4000 Roskilde
46 36 56 96
www.pipershus.dk

Du kan spise på Pipers Hus på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

*Bemærk*: Når du har bestilt billetter til Pipers Hus, skal du kontakte restauranten for at blive seatet på det tidspunkt der passer dig i det angivne send en email til : info@pipershus.dk eller ring tidsrum 17.30 – 20.00

Pipers Hus ligger midt i naturskønne omgivelser i Byparken, Roskildes grønne oase. Restauranten byder på god og ærlig mad, lavet fra bunden og med masser af kærlighed.

Fra Pipers Hus’ stemningsfulde lokaler kan du også nyde udsigten over den smukke Roskilde Fjord.

”Jeg synes RO:KOST er en fantastisk idé. Vi har så mange gode restauranter i Roskilde, og vi har virkelig noget at være stolte af her i byen. Med RO:KOST Madfestival får vi vist både lokale borgere og byens gæster, at Roskilde rykker på madområdet”, siger ejer af Pipers Hus Peer Seipelt.Restaurant Raadhuskælderen

Fondens Bro 3
4000 Roskilde
46 36 01 00
www.raadhuskaelderen.dk

Du kan spise på Raadhuskælderen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. 

Mandag – lørdag: Kl. 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 eller 19.30

Restaurant Raadhuskælderen ligger under Roskildes Gamle Raadhus – 50 meter fra Roskilde Domkirke, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Frokostkortet byder på lækkert dansk smørrebrød, mens aftenmenuen blandt andet står på grillretter fra lavastensgrill, dagens fiskeret og a la carte.  ”Jeg synes det er sjovt, og derfor er det også et område vi er forvejen har fokus på i forhold til vores generelle menukort”, siger Jeanette Dalsgaard ejer af Restaurant Raadhuskælderen.

 Store Børs

Havnevej 43,
4000 Roskilde
46 32 50 45
www.store-bors.dk

Du kan spise på Store Børs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

OBS MULIGHED FOR FROKOST SEATING

Tirsdag – fredag: Kl. 13.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 eller 19.30

I køkkenet på Restaurant Store Børs på Roskilde Havn er de lokale råvarer i fokus året rundt. Når køkkenchef Frederik Krogh sammensætter den daglige såvel som den månedlige oplevelsesmenu er det med udgangspunktet ”Hvad kan jeg få af friske råvarer herfra?” Kvaliteten skal være i orden, for alt bliver brugt på Store Børs.

Er de friske råvarer i overflod, bliver de fermenteret, syltet, saltet eller på anden vis gemt til overraskelser, når sæsonen ikke byder på så stort et udvalg. Store Børs dyrker samarbejdet med de lokale producenter året rundt og byder igen i år RO:KOST-gæsterne velkommen til en oplevelse, hvor nye lokale leverandører er på menuen.

Leverandører som køkkenchefen og hans køkkenpersonale har besøgt, for samarbejdet mellem restauranten og leverandørerne er centralt, når der udvælges produkter til menuer.

 
 


Restaurant Upstairs

Skomagergade 4 1. sal
4000 Roskilde
46 35 19 00
www.upstairs-roskilde.dk

Du kan spise på Upstairs på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag

*Bemærk*: Når du har bestilt billetter til Upstairs, skal du kontakte restauranten for at booke et bord til det tidspunkt der passer dig i det angivne tidsrum 18.00 – 21.00

Restaurant Upstairs ligger smukt, lyst og venligt på 1. sal lige ved Stændertorvet i Roskilde og ejes og drives af Niels Hansen og Susanne Larsen, som begge har mange år i restaurationsbranchen bag sig. Køkkenet arbejder altid med friske råvarer, som købes hjem fra dag til dag. Bøfferne steges på grill, og restauranten rører selv isen og bager frisk brød hver dag.

”Vi har været med alle årene, og synes det er rigtig godt initiativ, hvor vores elever bliver udfordret med nye og spændende råvarer”, Niels Hansen ejer af Restaurant Upstairs

 WHY Food & Cocktails

Ringstedgade 28B
4000 Roskilde
45 88 34 19 00
www.whyfoodandcocktails.com

Du kan spise på WHY på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag

BEMÆRK MULIGHED FOR FROKOST SEATING

Tirsdag – Lørdag: Kl. 12.30, 17.30 og 19.30

Søndag: Kl: 17.00, 19.00

WHY Food and Cocktails er et af Roskildes nye spisesteder. Det har sin beliggenhed i det tidligere Gimle spillesteds lokaler, hvor autentisk indretning, gastronomiske oplevelser og friske cocktails mødes. Hos WHY Food and Cocktails kan man opleve, hvordan nordiske råvarer møder asiatiske traditioner i en moderne sammensætning og giver noget for enhver smag; Vegetar eller bøf-elsker? – de mindre sammensatte retter gør det muligt for dig som gæst at kombinere som du ønsker og kan deles rundt om bordet.Herslev Bryghus

Kattingevej 8
4000 Roskilde
46 40 18 07
www.herslevbryghus.dk

Du kan spise på Herslev Bryghus på følgende dage i RO:KOST ugen: onsdag, torsdag og fredag.

Onsdag – Fredag: kl. 18.30

Det økologiske gårdbryggeri Herslev Bryghus i den idylliske landsby Herslev i Nationalpark Skjoldungernes Land lige uden for Roskilde brygger øl af gårdens eget økologiske korn. Som smagsgivere til øllet bruges råvarer fra bryghusets samarbejdspartnere på Herslev-egnen, fx mirabeller, kirsebær, birk og hø.

Til årets RO:KOST-middag, som gæsterne vil få serveret ved langborde i den hyggelige gårdbutik, bruges kød, grønt og korn fra de lokale producenter, som vanligt leverer råvarer til bryghusets køkken.

”Vi skal hele tiden arbejde på at skabe forbindelse mellem lokale producenter og forbrugerne, og i det perspektiv er RO:KOST et rigtig godt initiativ, der giver os muligheden for at vise samarbejdet mellem producenter og restauranter frem”.Comwell Roskilde

Vestre Kirkevej 12
4000 Roskilde
46 32 31 31
www.comwellroskilde.dk

Du kan spise på Comwell på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, og søndag.

MULIGHED FOR OVERNATNING KR. 798,- FOR DOBBELT VÆRELSE OG ENKELTVÆRELSE TIL KR. 638,-

OBS MULIGHED FOR FROKOST SEATING

Mandag – Lørdag : Kl. 18.00 eller 19.00

Søndag: Kl. 12.30, 13.00, 18.00 og 19.00

Comwell Roskilde er et besøg værd, da hotellet ligger med udsigt over Roskilde Fjord. Vi har egne bistader, frugtplantage og bronzemærket i økologi. Vores køkken er en oplevelse man ikke vil gå glip af, for os er ærlig mad, at man ved, hvor tingene kommer fra og det er med det udgangspunkt, at Køkkenchef Klaus Ladeby står i spidsen for et køkken med fokus på de bedste lokale råvarer.

Restauranterne er indrettet med et nordisk look i varme farver. Her er garanteret en hyggelig atmosfære – både når det drejer sig om den intime middag eller det store selskab.

Vi tager afsæt i bæredygtige principper og hos os er mennesker og miljøet altid i centrum. Vi glæder os til at byde Jer velkommen.

 

 Herthadalen

Slangealléen 1
4320 Lejre
46 48 01 57
www.herthadalen.dk

Du kan spise på Herthadalen på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag

Mandag – Søndag: Kl. 17.30, 18.15, 19.00 eller kl. 19.45

For enden af Nordeuropas længste allé, som er en del af Ledreborg Gods, ligger Restaurant Herthadalen smukt gemt i skoven i Sjællands første nationalpark Skjoldungernes Land.

Nærhed og bæredygtighed ligger Herthadalens restauratør, Mikkel Jerger, nært, og derfor får de deres råvarer fra lokalområdet, Herthadalens egen urtehave og på Mikkels svampe- og ramsløgture i den omkringliggende skov. Desuden anvendes dyrene ‘from nose2tail’ – fra snude til hale – så man undgår madspild.

Det lokale er langtfra fremmed for herthadalen. Tværtimod er der få steder i Danmark, som kan bryste sig af så et vellykket fokus på jord til bord som Herthadalen, hvor man tilstræber at høste så mange råvarer som muligt i restaurantens egen nærhed; ”Jeg er selv vild med at spise inde i København, hvor jeg bor til dagligt, og selvfølgelig bliver man i Roskilde inspireret af strømningerne inde i hovedstaden, alt andet ville være uundgåeligt”, fortæller Mikkel Jerger.


Restaurant Mumm

Karen Olsdatters Stræde 9
4000 Roskilde
46 37 22 01
www.mummroskilde.com

Du kan spise på Mumm på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag

Mandag – Lørdag: Kl. 17.30 eller kl. 20.10

Søndag: kl. 13.00 eller 17.30

Pia og Kenneth Kmiecik ejer Restaurant Mumm, som har eksisteret siden 2000. I en af de ældste sidegader i hjertet af Roskilde finder man den lille, intime og eksklusive restaurant, hvor der i køkkenet arbejdes med gode danske råvarer – lokale og årstidsrelaterede.

Restaurant Mumms menukort er inspireret af det moderne nordiske, franske og spanske køkken og hos Restaurant Mumm bliver der kredset om og for ingredienser, oplevelsen og gæsten;

Et godt måltid er en del af en livsform og ikke blot noget man sætter på bordet. At huske hinanden på at glæden ved at spise og drikke er en del af vores kultur. At opmuntre til madlavninger at værne om livets små glæder.”

 


Grundsmag

Stændertorvet
4000 Roskilde
23 45 67 63
www.grundsmag.dk

Du kan spise på Grundsmag på følgende dage i RO:KOST ugen: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag

Tirsdag – Lørdag: Kl. 17.30 eller 18.00

Grundsmag spisehus og madskole slog dørene op i nye lokaler på Stændertorvet 1. sept. 2019. I spisehuset bliver der serveret hverdagsmad og brunch som tilberedes fra bunden af økologiske råvarer.

Grundsmag er inspirerede af det dansk og franske køkken. Grundsmag giver de gode gamle klassikre et moderne grønt tvist og de er vilde med at bruge råvarer i sæson og meget gerne fra lokale producenter.

Derfor giver det også god mening at de deltager i årets lokale madfestival RO:KOST.

 


SCANDIC ROSKILDE PARK

Ved Ringen 2
4000 Roskilde
23 45 67 63
www.scandichotels.dk

Du kan spise på Scandic Roskilde Park på følgende dage i RO:KOST ugen: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag

Mandag – Lørdag: Kl. 18.00 eller 19.30

Obs: Mulighed for overnatning (fredag d. 9/10 eller lørdag d. 10/10) for 2 personer inkl. morgenmad i dobbeltværelse og i forbindelse med køb af RO:KOST billet, speciel pris kr. 745,-, skriv til : roskildepark@scandichotels.com og vedhæfte din ordrebekræftelse på RO:KOST middagen.

Scandic Roskilde Park er beliggende med direkte adgang til Roskildes smukke park, Roskilde Ring. Hotellets restaurant serverer retter fra både det danske og internationale køkken i nyrenoverede omgivelser, hvor bæredygtighed og en afslappet atmosfære vægtes højt. Hotellets omdrejningspunkt er den hyggelige bar, som byder på alt fra lækker kaffe til specialøl og drinks – et oplagt sted at starte eller slutte en middag efter en skøn gåtur i parken. I sommermånederne åbner vi desuden for servering i loungeområdet ud mod parken.

Hotellet tilbyder gratis parkering, og ønsker man at tage offentlig transport,er togstationen beliggende kun er 10 minutters gang fra hotellet.    Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Scandic Roskilde Park vil gerne som hotel støtte op omkring dette spændende event, så flere i fremtiden overvejer Roskilde når de skal ud og spise. Det er jo virkelig inspirerende at se de mange kreative tiltag, der kommer ud af RO:KOST. Samtidig vil vi gerne slå et slag for at tænke de danske hotelrestauranter ind, når man skal ud og spise, da der er mange gode madoplevelser at hente her. Det gør man en del i udlandet, mens vi i Danmark er lidt mere forsigtige på dette punkt siger General Manager, Ole Høgh.

Roskilde Kommune Logo VisitRoskilde Logo