Vi varmer op til RO:KOST med særarrangementer fra uge 39

Få mudder på støvlerne, få inspiration til at bruge lokale råvarer i madlavningen eller kom med på smagstur…

 

Du kan..

.. Bage med Grundsmag

Her kan du få hænderne i dejen med en lærerig bage-lektion hos Grundsmag i Roskilde. På kurset lærer du alt om ælte- og hævemetoder. Vi nørder lidt surdej, arbejder med friskformalet mel og en masse lækker klistret dej. Du får en stor portion ny viden med hjem som kan forbedre eller inspirere din hjemmebagning.

Hvornår: Søndag d. 1. oktober kl. 10.00 – 14.00

Hvor: Grundsmag, Helligkorsvej 12, 4000 Roskilde

Pris: 700 kr. Prisen er inkl. en let anretning med drikkelse undervejs. Alle elever får brød og dej med hjem.


 .. Pimpe din lokale grøntsag

Sammen med kok Marie Vedel fra Grundsmag kan du blive skarp til at tilberede friske og lokale grøntsager, som du normalt ikke har adgang til gennem detailhandlen. Vi bruger grøntsager fra producent og pionér Søren Wiuff, og derudover er der en masse godter fra Jan Algreen på Søris.

Hvornår: Torsdag d. 28. september kl. 17.00 – 21.00

Hvor: Grundsmag, Helligkorsvej 12, 4000 Roskilde

Pris: Voksne: 450 kr. Prisen er inkl. en let spise med smagsprøver og kaffe undervejs.


.. Gå med chefkokken i marken

Amy og Ask fra det økologiske og biodynamiske landbrug, Kiselgården, inviterer til en spændende dag i marken sammen med chefkok Peter Møller fra Restaurant Moehr i Roskilde.

Vi går på opdagelse i de 70 hektar land, hvor vi ser og smager på de mange grøntsager og hører om livet som økologisk landmand, hvorefter Peter giver unikke madlavningsfif og råd til, hvordan du bruger de forskellige grøntsager i hverdagen.

Hvornår: Søndag d. 8. oktober kl. 11.00 – 14.00

Hvor: Kiselgården, Jonstrupvej 18, 4350 Ugerløse

Pris: Voksne: 150 kr. Børn under 15 år: gratis. Prisen er inkl. en let frokost og en mulepose med lækkerier fra Kiselgården


.. Komme med på smagsrejse på gårdbryggeriet

Vi kommer bagom gårdbryggeriet, hvor vi ser og smager på produktionen i alle dens stadier. Eftermiddagen byder på en lokal madrejse med smagen som omdrejningspunkt og med afstikkere til gastronomi, øl-håndværk, dyrevelfærd, vild mad og jordens frugtbarhed.

Undervejs smager vi på flere typer maltbyg, humle, mask, kalv, øl-eddiker og flere syrlige produkter. Derudover skal vi naturligvis smage flere varianter af Herslev-øl og brød af gamle landsorter af hvede og rug.

Hvornår: Torsdag d. 5. oktober kl. 16.00 – 17:30

Hvor: Herslev Bryghus, Kattingevej 8, Herslev, 4000 Roskilde

Pris: 150 kr. Prisen er inkl. smagsprøver på Herslev-øl og forskellige typer brød